OWLA Brugge krijgt vergunning voor de komende concerten

Vorige week raakte bekend dat de omgevingsvergunning van feestkerk OWLA tijdelijk werd ingetrokken na klachten van enkele buurtbewoners over geluidsoverlast. OWLA reageerde meteen door extra geluidsisolatie aan te brengen, met resultaat. Stad Brugge leverde nu toch opnieuw een omgevingsvergunning aan.

OWLA Brugge, de feestkerk in het Brugse centrum, kreeg vorige week te horen dat hun vergunning tijdelijk werd ingetrokken. Hun vergunning werd aangevochten door enkele omwonenden en werd daardoor tot nader order opgeschort. De zaakvoerders erkenden de klachten en gingen ermee aan de slag. Vorige week donderdag en vrijdag werden reeds werken gestart om de voormalige kerk extra te gaan isoleren met geluiddempende materialen. Dit weekend werden de eerste metingen uitgevoerd na enkele tests en die waren positief. Ook de buurt werd bevraagd na de geluidstest en buurtbewoners hadden niets gehoord van de test, de extra isolatie doet dus zijn werk. Ook de stad zag de geleverde inspanningen en geeft dus opnieuw de omgevingsvergunning voor de komende events.

De zaakvoerders zijn dan ook opgetogen dat hun investeringen naar waarde geschat worden. Er was eveneens contact met de buurt om pijnpunten bloot te leggen, ook deze zullen worden aangepakt door OWLA. Er wordt gewerkt aan een constructieve en duurzame relatie met de naburige bewoners, om in goede verstandhouding tal van evenementen op een vlotte manier en met een minimum aan hinder te laten plaatsvinden.

Binnen twee weken, 18 & 19 april, staan de eerste events gepland: OWLA Showtime (de grote revueshow met kleppers zoals Johny Logan, Helmut Lotti, maar ook een acrobatie-act en een showballet) gaat dan in avant-première.